Vind een top 10 advocaat in Den Haag

Ontdek, vergelijk en neem direct contact op met lokale bedrijven

Alle advocaten in Den Haag vergelijken

Bekijk de top 10 advocaten in Den Haag met in totaal 1068 reviews en een gemiddelde Nieuws-score van 9.9. Bekijk, vergelijk & bespaar.

Betrouwbare

en geverifieerde bedrijven

Scherpste deal

Vraag gratis offertes aan

Actueel

Info en bedrijfsdata

+400.000

Mensen gingen u voor

Advocaat in Den Haag nodig?

Den Haag is de politieke en bestuurlijke hoofdstad van Nederland. Het is ook een stad met veel juridische instellingen, organisaties en professionals. Of je nu een burger, een ambtenaar, een ondernemer, een werknemer, een huurder of een verdachte bent, je kunt in Den Haag te maken krijgen met allerlei juridische kwesties. Denk bijvoorbeeld aan een bestuursgeschil, een arbeidsconflict, een ondernemingskwestie, een huurgeschil, een strafzaak of een internationaal recht.

In al deze gevallen heb je een goede advocaat nodig die je kan bijstaan, adviseren en verdedigen. Maar hoe vind je een goede advocaat in Den Haag? En welke soorten advocaten zijn er eigenlijk? In dit artikel geven we je een overzicht van de verschillende advocaten die er in Den Haag zijn, waar je op moet letten bij het zoeken naar een advocaat, hoe je de beste advocaat in Den Haag kunt vinden en wat de meest gestelde vragen zijn over advocatenkantoren in Den Haag. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor de advocaat die het beste bij jouw situatie past.

Wat doet een advocaat in Den Haag?

Een advocaat in Den Haag is een juridisch expert die je kan helpen met het oplossen van je juridische probleem. Een advocaat in Den Haag kan je bijvoorbeeld helpen met het volgende:

 • Het geven van juridisch advies over je rechten, plichten, kansen en risico’s.
 • Het onderhandelen, bemiddelen of arbitreren met de andere partij om tot een oplossing te komen.
 • Het opstellen, controleren of aanpassen van juridische documenten, zoals contracten, overeenkomsten, bezwaarschriften of beroepschriften.
 • Het voeren van procedures bij de rechtbank, het gerechtshof, de Hoge Raad, de Raad van State, het College van Beroep voor het bedrijfsleven, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens of het Internationaal Gerechtshof.
 • Het vertegenwoordigen, beschermen en verdedigen van je belangen, standpunten en argumenten.
 • Het informeren, communiceren en rapporteren over de voortgang, de resultaten en de kosten van de zaak.

Wat zijn de voordelen van een advocatenkantoor uit Den Haag?

Een advocatenkantoor uit Den Haag is een organisatie waar een of meerdere advocaten werken. Een advocatenkantoor uit Den Haag kan je verschillende voordelen bieden, zoals:

 • Een advocatenkantoor uit Den Haag heeft kennis van en ervaring met de lokale wet- en regelgeving, de lokale rechtspraak, de lokale instanties en de lokale cultuur.
 • Een advocatenkantoor uit Den Haag heeft een netwerk van contacten, relaties en samenwerkingspartners in de juridische sector, de overheid, de politiek, het bedrijfsleven en de maatschappij.
 • Een advocatenkantoor uit Den Haag heeft een divers aanbod van advocaten, die zich gespecialiseerd hebben in verschillende rechtsgebieden, doelgroepen en sectoren.
 • Een advocatenkantoor uit Den Haag heeft een professionele organisatie, die zorgt voor een goede kwaliteit, service, communicatie en administratie.

Wat zijn de nadelen van advocaten in Den Haag?

Advocaten in Den Haag kunnen je ook een aantal nadelen opleveren, zoals:

 • Advocaten in Den Haag kunnen duur zijn, afhankelijk van hun tarief, hun tijdsbesteding en hun bijkomende kosten.
 • Advocaten in Den Haag kunnen druk zijn, afhankelijk van hun agenda, hun werklast en hun prioriteiten.
 • Advocaten in Den Haag kunnen ver weg zijn, afhankelijk van je woonplaats, je reistijd en je reiskosten.
 • Advocaten in Den Haag kunnen ongeschikt zijn, afhankelijk van je verwachtingen, je wensen en je behoeften.

Wat kost een advocaat in Den Haag?

De kosten van een advocaat in Den Haag hangen af van verschillende factoren, zoals het rechtsgebied, de complexiteit, de duur, de ervaring en het tarief van de advocaat. De kosten van een advocaat in Den Haag bestaan uit drie onderdelen: het uurtarief, de tijdsbesteding en de bijkomende kosten.

Het uurtarief:

Het uurtarief is het bedrag dat de advocaat per uur in rekening brengt voor zijn of haar werkzaamheden. Het uurtarief kan variëren van 150 tot 300 euro exclusief btw, afhankelijk van het rechtsgebied, de complexiteit, de duur en de ervaring van de advocaat. Sommige advocaten hanteren ook een vaste prijs, een percentage van de opbrengst of een resultaatsafhankelijke beloning.

De tijdsbesteding:

De tijdsbesteding is het aantal uren dat de advocaat besteedt aan jouw zaak. De tijdsbesteding kan variëren van enkele uren tot enkele maanden, afhankelijk van het rechtsgebied, de complexiteit, de duur en de omvang van de zaak. De tijdsbesteding bestaat uit verschillende activiteiten, zoals het bestuderen van de stukken, het voeren van gesprekken, het geven van advies, het opstellen van documenten, het onderhandelen met de andere partij, het voeren van procedures en het informeren van de cliënt.

De bijkomende kosten:

De bijkomende kosten zijn de kosten die de advocaat maakt voor het inschakelen van derden, het gebruik van faciliteiten of het verrichten van handelingen. De bijkomende kosten kunnen variëren van enkele tientallen tot enkele honderden euro’s, afhankelijk van het rechtsgebied, de complexiteit, de duur en de noodzaak van de kosten. De bijkomende kosten bestaan uit verschillende posten, zoals griffierechten, deurwaarderskosten, uittrekselkosten, vertaalkosten, reiskosten, kantoorkosten of administratiekosten.

Hoe vind je de beste advocaat in Den Haag voor jouw situatie?

Als je de beste advocaat in Den Haag wilt vinden voor jouw situatie, kun je de volgende stappen volgen:

1. Bekijk alle specialiteiten van advocaten

Zoals we hierboven hebben uitgelegd, zijn er veel verschillende soorten advocaten in Den Haag, die zich gespecialiseerd hebben in verschillende rechtsgebieden. Het is belangrijk dat je een advocaat kiest die gespecialiseerd is in het rechtsgebied waar jouw probleem onder valt. Je kunt op internet zoeken naar advocaten in Den Haag die het betreffende rechtsgebied vermelden op hun website. Je kunt ook gebruik maken van een online platform zoals Advocaatzoeken.nl, waar je kunt filteren op rechtsgebied, locatie en prijs.

2. Bekijk achtergrond, opleiding, en ervaring van de advocaat

Als je een aantal advocaten hebt gevonden die gespecialiseerd zijn in het rechtsgebied waar jouw probleem onder valt, kun je meer informatie over hen opzoeken. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar hun achtergrond, opleiding, ervaring, specialisaties, lidmaatschappen, publicaties, referenties en resultaten. Je kunt deze informatie vinden op hun website, op hun LinkedIn-profiel, op hun Advocatenorde-profiel of op een online platform zoals Advocaatzoeken.nl. Zo kun je een beter beeld krijgen van de kwaliteit en de reputatie van de advocaat.

3. Bekijk reviews, ervaringen van alle advocaten

Een andere manier om de beste advocaat in Den Haag te vinden, is door te kijken naar de reviews en ervaringen van andere cliënten. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar online beoordelingen, testimonials, klanttevredenheidsonderzoeken of keurmerken. Je kunt ook vragen naar referenties van eerdere cliënten die een vergelijkbare zaak hadden als jij. Zo kun je een beter idee krijgen van de service, de communicatie, de betrokkenheid en de tevredenheid van de advocaat.

4. Vergelijk offertes van Advocaten uit Den Haag

Tot slot, als je een aantal advocaten hebt geselecteerd die aan jouw criteria voldoen, kun je offertes aanvragen bij hen. Je kunt de offertes vergelijken op basis van de prijs, de inhoud, de voorwaarden, de garanties en de verwachtingen. Je kunt ook onderhandelen over de prijs of een vaste prijsafspraak maken. Zo kun je de beste advocaat in Den Haag vinden voor de beste prijs.

Meest gestelde vragen over Advocatenkantoren in Den Haag

In dit laatste deel van het artikel beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over advocatenkantoren in Den Haag. Zo kun je nog meer informatie vinden over het kiezen van een goede advocaat.

Wie betaalt de advocaat kosten bij een echtscheiding?

De advocaat kosten bij een echtscheiding zijn afhankelijk van de manier waarop je gaat scheiden. Als je samen met je partner een advocaat inschakelt om de scheiding te regelen, betaal je samen de kosten van de advocaat. Als je elk een eigen advocaat inschakelt om je belangen te behartigen, betaal je elk je eigen kosten. Als je een laag inkomen hebt, kun je in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, waardoor je een lagere eigen bijdrage betaalt. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, kun je de kosten van de advocaat (deels) vergoed krijgen, afhankelijk van de polisvoorwaarden.

Wat is het verschil tussen een advocaat en een jurist?

Een advocaat is een jurist die een speciale opleiding heeft gevolgd om als advocaat te mogen optreden. Een advocaat is gebonden aan de Advocatenwet, de gedragsregels, de tuchtrechtspraak en het toezicht van de Orde van Advocaten. Een advocaat heeft een aantal bevoegdheden die een jurist niet heeft, zoals het voeren van procedures bij de rechtbank, het hof en de Hoge Raad, het geven van een juridisch advies dat bindend is voor de rechter en het beroepsgeheim. Een jurist is een persoon die een juridische opleiding heeft gevolgd, maar niet als advocaat is beëdigd. Een jurist kan je wel juridisch advies geven, maar niet in alle gevallen voor je procederen of je belangen behartigen.

Wat kost een advocaat per uur in Den Haag?

Het uurtarief van een advocaat in Den Haag kan variëren van 150 tot 300 euro exclusief btw, afhankelijk van het rechtsgebied, de complexiteit, de duur en de ervaring van de advocaat. Sommige advocaten hanteren ook een vaste prijs, een percentage van de opbrengst of een resultaatsafhankelijke beloning. Je kunt de kosten van een advocaat verlagen door gebruik te maken van gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering, als je daarvoor in aanmerking komt.

Inhoudsopgave