Vind een top 10 advocaat in Breda

Ontdek, vergelijk en neem direct contact op met lokale bedrijven

Alle advocaten in Breda vergelijken

Bekijk de top 10 advocaten in Breda met in totaal 1068 reviews en een gemiddelde Nieuws-score van 9.9. Bekijk, vergelijk & bespaar.

Betrouwbare

en geverifieerde bedrijven

Scherpste deal

Vraag gratis offertes aan

Actueel

Info en bedrijfsdata

+400.000

Mensen gingen u voor

Advocaat in Breda nodig?

Als u een juridisch probleem heeft in Breda of omgeving, kunt u een advocaat inschakelen om u te adviseren of te vertegenwoordigen. Een advocaat is een juridisch expert die u kan helpen bij het oplossen van geschillen, het voeren van procedures, het opstellen van contracten, het verlenen van rechtsbijstand of het bemiddelen bij conflicten. In dit artikel leest u wat een advocaat in Breda voor u kan betekenen, wat de voor- en nadelen zijn van een advocatenkantoor uit Breda, wat de kosten zijn van een advocaat in Breda en hoe u de beste advocaat in Breda voor uw situatie kunt vinden.

Wat doet een advocaat in Breda?

Een advocaat in Breda kan u bijstaan op verschillende rechtsgebieden, zoals:

 • Arbeidsrecht: dit gaat over de rechten en plichten van werkgevers en werknemers, zoals ontslag, arbeidscontracten, arbeidsvoorwaarden, arbeidsconflicten, arbeidsongeschiktheid.
 • Personen- en familierecht: dit gaat over de rechten en plichten van personen en familieleden, zoals echtscheiding, alimentatie, omgang, gezag, erkenning, adoptie, erfrecht.
 • Ondernemingsrecht: dit gaat over de rechten en plichten van ondernemers en ondernemingen, zoals oprichting, bestuur, aansprakelijkheid, fusie, overname, faillissement.
 • Strafrecht: dit gaat over de rechten en plichten van verdachten en slachtoffers van strafbare feiten, zoals misdrijven, overtredingen, boetes, straffen.
 • Bestuursrecht: dit gaat over de rechten en plichten van burgers en overheden, zoals bezwaar, beroep, vergunningen, subsidies, belastingen.
 • Consumentenrecht: dit gaat over de rechten en plichten van consumenten en leveranciers, zoals koop, garantie, schade, klachten.
 • Huurrecht: dit gaat over de rechten en plichten van huurders en verhuurders, zoals huurcontracten, huurprijs, onderhoud, opzegging.
 • Intellectueel eigendomsrecht: dit gaat over de rechten en plichten van makers en gebruikers van intellectuele creaties, zoals auteursrecht, merkenrecht, octrooirecht.

Een advocaat in Breda kan u op deze rechtsgebieden onder andere de volgende diensten verlenen:

 • Juridisch advies: een advocaat kan u informeren over uw juridische positie, uw rechten en plichten, de mogelijke oplossingen en de te nemen stappen.
 • Juridische bijstand: een advocaat kan u ondersteunen bij het voeren van onderhandelingen, het opstellen of controleren van documenten, het indienen van bezwaar of beroep.
 • Juridische vertegenwoordiging: een advocaat kan u vertegenwoordigen in een juridische procedure, zoals een rechtszaak, een kort geding, een arbitrage, een mediation.

Wat zijn de voordelen van een advocatenkantoor uit Breda?

Een advocatenkantoor uit Breda kan u een aantal voordelen bieden, zoals:

 • Lokale kennis: een advocatenkantoor uit Breda kent de lokale wet- en regelgeving, de lokale rechtspraak, de lokale instanties en de lokale cultuur. Dit kan u helpen bij het vinden van de meest geschikte oplossing voor uw juridische probleem.
 • Lokale bereikbaarheid: een advocatenkantoor uit Breda is makkelijk te bereiken voor u, zowel fysiek als digitaal. U kunt eenvoudig een afspraak maken, langskomen, bellen of mailen. U hoeft geen lange reistijd of hoge reiskosten te maken.
 • Lokale betrokkenheid: een advocatenkantoor uit Breda is betrokken bij de lokale gemeenschap, de lokale ondernemers en de lokale belangen. Dit kan u een gevoel van vertrouwen, waardering en persoonlijke aandacht geven.

Wat zijn de nadelen van advocaten in Breda?

Advocaten in Breda kunnen u ook een aantal nadelen opleveren, zoals:

 • Lokale beperking: advocaten in Breda kunnen beperkt zijn in hun specialisatie, hun ervaring, hun netwerk of hun capaciteit. Dit kan u belemmeren bij het vinden van de meest geschikte advocaat voor uw juridische probleem.
 • Lokale concurrentie: advocaten in Breda kunnen concurrenten zijn van elkaar, van u of van uw wederpartij. Dit kan leiden tot belangenconflicten, belangenverstrengeling of belangenafweging. Dit kan u een gevoel van onzekerheid, ongemak of ontevredenheid geven.
 • Lokale reputatie: advocaten in Breda kunnen een goede of een slechte reputatie hebben in de lokale gemeenschap, de lokale ondernemers of de lokale rechtspraak. Dit kan invloed hebben op uw imago, uw kansen of uw resultaten.

Wat kost een advocaat in Breda?

De kosten van een advocaat in Breda hangen af van verschillende factoren, zoals:

Het uurtarief:

Dit is het bedrag dat een advocaat per uur in rekening brengt voor zijn of haar diensten. Het uurtarief kan variëren afhankelijk van de specialisatie, de ervaring, de reputatie of de kwaliteit van de advocaat. Het uurtarief kan ook afhankelijk zijn van de aard, de complexiteit, de spoedeisendheid of de omvang van de zaak. Het uurtarief kan variëren van € 100 tot € 500 per uur.

De tijdsbesteding:

Dit is het aantal uren dat een advocaat besteedt aan uw zaak. De tijdsbesteding kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid werk, de moeilijkheidsgraad, de voortgang of de duur van de zaak. De tijdsbesteding kan variëren van enkele uren tot enkele maanden.

De bijkomende kosten:

Dit zijn de kosten die een advocaat maakt voor het inschakelen van derden, het verrichten van onderzoek, het verzorgen van correspondentie, het betalen van griffierecht. De bijkomende kosten kunnen variëren afhankelijk van de noodzaak, de omvang, de frequentie of de tarieven van deze kosten. De bijkomende kosten kunnen variëren van enkele euro’s tot enkele duizenden euro’s.

De totale kosten van een advocaat in Breda zijn dus het product van het uurtarief, de tijdsbesteding en de bijkomende kosten. De totale kosten kunnen variëren van enkele honderden euro’s tot enkele tienduizenden euro’s. De totale kosten kunnen ook afhankelijk zijn van de afspraken die u maakt met de advocaat, zoals een vaste prijs, een no cure no pay regeling, een toevoeging.

Hoe vind je de beste advocaat in Breda voor jouw situatie?

Om de beste advocaat in Breda voor jouw situatie te vinden, kun je de volgende stappen volgen:

1. Bekijk alle specialiteiten van advocaten

Bepaal eerst op welk rechtsgebied jouw zaak betrekking heeft, en zoek naar advocaten die gespecialiseerd zijn in dat rechtsgebied. Zoek ook naar advocaten die ervaring hebben met jouw soort zaak, en die bekend zijn met de relevante wet- en regelgeving, de rechtspraak of de jurisprudentie. Zo kun je een advocaat vinden die deskundig is op jouw rechtsgebied en die jouw zaak goed kan behandelen.

2. Bekijk achtergrond, opleiding, en ervaring van de advocaat

Controleer vervolgens de achtergrond, de opleiding en de ervaring van de advocaat. Kijk naar de kwalificaties, de specialisaties, de lidmaatschappen, de publicaties, de referenties, de awards, etc. van de advocaat. Zo kun je een advocaat vinden die betrouwbaar is, die goede recensies heeft, die erkend is door de beroepsorganisaties, etc.

3. Bekijk reviews, ervaringen van alle advocaten

Lees daarna de reviews, de ervaringen, de beoordelingen, de testimonials, etc. van de advocaat. Kijk naar de tevredenheid, de klantvriendelijkheid, de communicatie, de bereikbaarheid, de resultaten, etc. van de advocaat. Zo kun je een advocaat vinden die goed bij je past, die je goed behandelt, die je goed informeert, die je goed vertegenwoordigt, etc.

4. Vergelijk offertes van Advocaten uit Breda

Vraag tenslotte offertes aan bij verschillende advocaten uit Breda. Vergelijk de prijzen, de voorwaarden, de garanties, de service, etc. van de advocaten. Zo kun je een advocaat vinden die binnen je budget past, die je een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt, die je een goede garantie geeft, die je een goede service verleent, etc.

Door deze stappen te volgen, kun je de beste advocaat in Breda voor jouw situatie vinden. Je kunt ook gebruik maken van online platforms, zoals onze bedrijvengids, die je kunnen helpen bij het zoeken, vergelijken en kiezen van advocaten in Breda. Zo kun je snel en gemakkelijk een geschikte advocaat vinden voor jouw juridische probleem.

Inhoudsopgave