Vind een top 10 advocaat in Amsterdam

Ontdek, vergelijk en neem direct contact op met lokale bedrijven

Alle advocaten in Amsterdam vergelijken

Bekijk de top 10 advocaten in Amsterdam met in totaal 1068 reviews en een gemiddelde Nieuws-score van 9.9. Bekijk, vergelijk & bespaar.

Betrouwbare

en geverifieerde bedrijven

Scherpste deal

Vraag gratis offertes aan

Actueel

Info en bedrijfsdata

+400.000

Mensen gingen u voor

Advocaat in Amsterdam nodig?

Amsterdam is de hoofdstad en de grootste stad van Nederland. Het is ook een stad met veel juridische vraagstukken, uitdagingen en mogelijkheden. Of je nu een particulier, een ondernemer, een werknemer, een huurder of een verdachte bent, je kunt in Amsterdam te maken krijgen met allerlei juridische kwesties. Denk bijvoorbeeld aan een echtscheiding, een arbeidsconflict, een faillissement, een huurgeschil, een strafzaak of een erfenis. In al deze gevallen heb je een goede advocaat nodig die je kan bijstaan, adviseren en verdedigen. Maar hoe vind je een goede advocaat in Amsterdam? En welke soorten advocaten zijn er eigenlijk? In dit artikel geven we je een overzicht van de verschillende advocaten die er in Amsterdam zijn, waar je op moet letten bij het zoeken naar een advocaat, hoe je de beste advocaat in Amsterdam kunt vinden en wat de meest gestelde vragen zijn over advocatenkantoren in Amsterdam. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor de advocaat die het beste bij jouw situatie past.

Welke verschillende advocaten zijn er in Amsterdam?

Er zijn veel verschillende soorten advocaten in Amsterdam, die zich gespecialiseerd hebben in verschillende rechtsgebieden. Afhankelijk van jouw juridische probleem, kun je een advocaat kiezen die ervaring heeft met het betreffende rechtsgebied. Hieronder geven we een overzicht van de meest voorkomende rechtsgebieden en de advocaten die daarbij horen.

Werk, inkomen & aansprakelijkheid

Als je een probleem hebt met je werkgever, je uitkering, je pensioen of je verzekering, kun je een advocaat inschakelen die gespecialiseerd is in arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, pensioenrecht of aansprakelijkheidsrecht. Deze advocaten kunnen je bijvoorbeeld helpen met zaken als ontslag, arbeidsconflicten, loonvorderingen, arbeidsongeschiktheid, schadevergoedingen, letselschade of beroepsziekten. Een voorbeeld van een advocatenkantoor in Amsterdam dat zich richt op deze rechtsgebieden is Palthe Oberman Advocaten.

Persoon & familie

Als je een probleem hebt met je partner, je kinderen, je ouders of je erfgenamen, kun je een advocaat inschakelen die gespecialiseerd is in personen- en familierecht. Deze advocaten kunnen je bijvoorbeeld helpen met zaken als echtscheiding, alimentatie, gezag, omgang, adoptie, erfrecht, naamswijziging of curatele. Een voorbeeld van een advocatenkantoor in Amsterdam dat zich richt op deze rechtsgebieden is SmeetsGijbels.

Zakelijk

Als je een probleem hebt met je onderneming, je klanten, je leveranciers, je concurrenten of je overheid, kun je een advocaat inschakelen die gespecialiseerd is in ondernemingsrecht, contractenrecht, handelsrecht, intellectueel eigendomsrecht, bestuursrecht of fiscaal recht. Deze advocaten kunnen je bijvoorbeeld helpen met zaken als oprichting, fusie, overname, faillissement, incasso, geschillen, vergunningen, belastingen of subsidies. Een voorbeeld van een advocatenkantoor in Amsterdam dat zich richt op deze rechtsgebieden is De Brauw Blackstone Westbroek.

Wonen, bouw & omgeving

Als je een probleem hebt met je woning, je huurder, je verhuurder, je buren, je aannemer, je architect of je gemeente, kun je een advocaat inschakelen die gespecialiseerd is in huurrecht, bouwrecht, burenrecht, vastgoedrecht, omgevingsrecht of milieurecht. Deze advocaten kunnen je bijvoorbeeld helpen met zaken als huurcontracten, huurprijs, huurachterstand, onderhoud, gebreken, overlast, erfdienstbaarheden, vergunningen, bestemmingsplannen of handhaving. Een voorbeeld van een advocatenkantoor in Amsterdam dat zich richt op deze rechtsgebieden is Van Diepen Van der Kroef Advocaten.

Strafrecht

Als je verdacht wordt van een strafbaar feit, kun je een advocaat inschakelen die gespecialiseerd is in strafrecht. Deze advocaten kunnen je bijvoorbeeld helpen met zaken als verhoor, aanhouding, voorlopige hechtenis, dagvaarding, zitting, vonnis, hoger beroep, cassatie, boete, taakstraf of gevangenisstraf. Een voorbeeld van een advocatenkantoor in Amsterdam dat zich richt op dit rechtsgebied is Meijers Canatan Advocaten.

Advocaat zoeken in Amsterdam, waar op letten?

Als je een advocaat zoekt in Amsterdam, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Niet elke advocaat is namelijk geschikt voor jouw juridische probleem. Hieronder geven we een aantal tips om een goede advocaat te vinden.

  • Kies een advocaat die gespecialiseerd is in het rechtsgebied waar jouw probleem onder valt. Zo weet je zeker dat de advocaat op de hoogte is van de laatste wet- en regelgeving en jurisprudentie op dat gebied.
  • Kies een advocaat die ervaring heeft met jouw soort zaak. Zo weet je zeker dat de advocaat weet hoe hij of zij jouw belangen het beste kan behartigen en wat de kansen en risico’s zijn.
  • Kies een advocaat die bij je past. Het is belangrijk dat je een goede klik hebt met je advocaat, dat je je vertrouwd voelt en dat je goed kunt communiceren. Je kunt bijvoorbeeld een kennismakingsgesprek aanvragen om te zien of het klikt.
  • Kies een advocaat die transparant is over de kosten. Het is belangrijk dat je vooraf weet wat de advocaat gaat doen, hoeveel tijd dat gaat kosten en wat het tarief is. Vraag om een duidelijke offerte of een begroting van de kosten. Controleer ook of je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering.

Hoe vind je de beste advocaat in Amsterdam?

Als je de beste advocaat in Amsterdam wilt vinden, kun je de volgende stappen volgen:

1. Bekijk alle specialiteiten van advocaten

Zoals we hierboven hebben uitgelegd, zijn er veel verschillende soorten advocaten in Amsterdam, die zich gespecialiseerd hebben in verschillende rechtsgebieden. Het is belangrijk dat je een advocaat kiest die gespecialiseerd is in het rechtsgebied waar jouw probleem onder valt. Je kunt op internet zoeken naar advocaten in Amsterdam die het betreffende rechtsgebied vermelden op hun website. Je kunt ook gebruik maken van een online platform zoals Advocaatzoeken.nl, waar je kunt filteren op rechtsgebied, locatie en prijs.

2. Bekijk achtergrond, opleiding, en ervaring van de advocaat

Als je een aantal advocaten hebt gevonden die gespecialiseerd zijn in het rechtsgebied waar jouw probleem onder valt, kun je meer informatie over hen opzoeken. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar hun achtergrond, opleiding, ervaring, specialisaties, lidmaatschappen, publicaties, referenties en resultaten. Je kunt deze informatie vinden op hun website, op hun LinkedIn-profiel, op hun Advocatenorde-profiel of op een online platform zoals Advocaatzoeken.nl. Zo kun je een beter beeld krijgen van de kwaliteit en de reputatie van de advocaat.

3. Bekijk reviews, ervaringen van alle advocaten

Een andere manier om de beste advocaat in Amsterdam te vinden, is door te kijken naar de reviews en ervaringen van andere cliënten. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar online beoordelingen, testimonials, klanttevredenheidsonderzoeken of keurmerken. Je kunt ook vragen naar referenties van eerdere cliënten die een vergelijkbare zaak hadden als jij. Zo kun je een beter idee krijgen van de service, de communicatie, de betrokkenheid en de tevredenheid van de advocaat.

4. Vergelijk offertes van Advocaten uit Amsterdam

Tot slot, als je een aantal advocaten hebt geselecteerd die aan jouw criteria voldoen, kun je offertes aanvragen bij hen. Je kunt de offertes vergelijken op basis van de prijs, de inhoud, de voorwaarden, de garanties en de verwachtingen. Je kunt ook onderhandelen over de prijs of een vaste prijsafspraak maken. Zo kun je de beste advocaat in Amsterdam vinden voor de beste prijs.

Meest gestelde vragen over Advocatenkantoren in Amsterdam

In dit laatste deel van het artikel beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over advocatenkantoren in Amsterdam. Zo kun je nog meer informatie vinden over het kiezen van een goede advocaat.

Wat kost een advocaat in Amsterdam gemiddeld?

De kosten van een advocaat in Amsterdam hangen af van verschillende factoren, zoals het rechtsgebied, de complexiteit, de duur, de ervaring en het tarief van de advocaat. Gemiddeld liggen de uurtarieven van advocaten in Amsterdam tussen de 150 en 300 euro exclusief btw en bijkomende kosten. Sommige advocaten hanteren ook een vaste prijs, een percentage van de opbrengst of een resultaatsafhankelijke beloning. Je kunt de kosten van een advocaat verlagen door gebruik te maken van gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering, als je daarvoor in aanmerking komt.

Wat doet een advocatenkantoor in Amsterdam?

Een advocatenkantoor in Amsterdam is een organisatie waar een of meerdere advocaten werken. Een advocatenkantoor kan zich richten op een of meerdere rechtsgebieden, zoals arbeidsrecht, familierecht, ondernemingsrecht, strafrecht of huurrecht. Een advocatenkantoor kan ook een bepaalde doelgroep bedienen, zoals particulieren, ondernemers, overheden of non-profitorganisaties. Een advocatenkantoor in Amsterdam kan je helpen met het oplossen van je juridische probleem, door je te adviseren, te onderhandelen, te bemiddelen, te procederen of te arbitreren.

Wie betaalt de advocaat kosten bij een echtscheiding?

De advocaat kosten bij een echtscheiding zijn afhankelijk van de manier waarop je gaat scheiden. Als je samen met je partner een advocaat inschakelt om de scheiding te regelen, betaal je samen de kosten van de advocaat. Als je elk een eigen advocaat inschakelt om je belangen te behartigen, betaal je elk je eigen kosten. Als je een laag inkomen hebt, kun je in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, waardoor je een lagere eigen bijdrage betaalt. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, kun je de kosten van de advocaat (deels) vergoed krijgen, afhankelijk van de polisvoorwaarden.

Wat is het verschil tussen een advocaat en een jurist?

Een advocaat is een jurist die een speciale opleiding heeft gevolgd om als advocaat te mogen optreden. Een advocaat is gebonden aan de Advocatenwet, de gedragsregels, de tuchtrechtspraak en het toezicht van de Orde van Advocaten. Een advocaat heeft een aantal bevoegdheden die een jurist niet heeft, zoals het voeren van procedures bij de rechtbank, het hof en de Hoge Raad, het geven van een juridisch advies dat bindend is voor de rechter en het beroepsgeheim. Een jurist is een persoon die een juridische opleiding heeft gevolgd, maar niet als advocaat is beëdigd. Een jurist kan je wel juridisch advies geven, maar niet in alle gevallen voor je procederen of je belangen behartigen.

Inhoudsopgave